Specialisaties

Hart-, long- en vaatfysiotherapie

Hart-, vaat- en longziekten komen veel voor. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die aan dergelijke chronische aandoeningen lijdt. Deze aandoeningen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en beperken mensen in hun dagelijkse activiteiten. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met bijvoorbeeld COPD, hartfalen of etalagebenen.

Therapeuten aangesloten bij het Chronisch ZorgNet bieden deze deskundige begeleiding. Het Chronisch ZorgNet is een landelijk netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijl begeleiding bieden aan mensen met etalagebenen, long- en hartaandoeningen.

Covid-19

Als je na een COVID-19 infectie klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding. Veel voorkomende klachten na een Covid-19 infectie zijn vermoeidheid, benauwdheid, verlies van kracht/uithoudingsvermogen of angstklachten. De therapeut helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoordt opbouwen van dagelijkse activiteiten.

Waar heb ik last van: