Specialisaties

Fysiofitness

Voor veel mensen is het grote fitnesscentrum te massaal en te zeer gericht op prestatief sporten.
Wij zien dan ook dat er behoefte is aan een mogelijkheid om in een kleine, veelal vertrouwde omgeving (voor diegenen die al een fysiotherapie traject voorafgaand hebben gevolgd) te werken aan het verbeteren, of behouden van conditie en gezondheid, waarbij uw vertrouwde fysiotherapeut nooit ver weg is.

Deze mogelijkheid bieden wij binnen Fysiotherapie van Mierlo.
Aangezien wij ons bewust willen onderscheiden van het grote fitnesscentrum, is het bij ons pas mogelijk om met fysiofitness te starten op het moment dat u verantwoord, zelfstandig en met de correcte uitvoering uw trainingsschema aan de slag kunt.
Daarom zullen wij altijd eerst starten met een intake (deze omvat een gesprek en enkele gezondheidsmetingen). Aan de hand hiervan wordt voor u een persoonlijk trainingsschema opgesteld en onder begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut doorgenomen en geoefend (indien nodig meerdere malen).
Deze intake is natuurlijk niet nodig voor die mensen die al een oefenschema hebben doorlopen tijdens hun fysiotherapeutische revalidatie en dit graag na afsluiten van het traject fysiotherapie zelfstandig willen voortzetten.

U sluit bij ons geen abonnement af, maar spreekt gewoon af met uw fysiotherapeut op welk uur/half uur en op welke dag u zou willen komen fysiofitten.
Uw fysiotherapeut zal kijken of de oefenzaal op de momenten van uw voorkeur beschikbaar is en het door u gewenste tijdstip en dag inroosteren. Wij streven er namelijk naar om in een rustige omgeving te kunnen trainen en willen daarom in principe niet meer dan 3 mensen tegelijk in de oefenzaal aan het trainen hebben (er is dus geen vrije inloop).
Bent u een keer verhinderd, wilt u de fysiofitness voor enige tijd onderbreken (b.v. vanwege vakantie), of wilt u schuiven naar een andere dag/tijd, dan is dat in overleg altijd mogelijk.
Zoals gezegd zit u niet voor lange tijd vast aan een abonnement en betaalt u slechts voor de keren dat u aanwezig bent.

De prijzen bedragen € 6,50 per uur, of € 3,25 per half uur. Een keer per half jaar ontvangt u een nota van ons.
De intake en de begeleide sessies kunnen mogelijk onder de noemer fysiotherapie vergoed worden als er sprake is van een concrete hulpvraag en fysiotherapeutische indicatie.

Als u nog aanvullende informatie wenst, of er is tussentijds behoefte aan een behandeling fysiotherapie kunt u zich altijd wenden tot uw fysiotherapeut.

Waar heb ik last van: